NAKON 12 DANA

PREDSJEDNIK GOSPODARSKE KOMORE FBiH: Pozitivan sam na koronavirus, testirali su me na moje inzistiranje

Predsjednik gospodarske komore Federacije BiH Mirsad Jašarspahić potvrdio je za Klix.ba da je pozitivan na koronavirus. Zdravstvo u Županiji Sarajevo odlučilo je tek jučer, i to na njegovo inzistiranje testirati ga, usprkos tome što im je rekao kako je kontakt s osobom kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom imao 13. ožujka.

Jašarspahiću je tek jučer uzet uzorak za testiranje i poslan na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje je potvrđeno da je on još jedna osoba u Sarajevu pozitivna na koronavirus. Predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH kazao je kako se on nalazi u kućnoj izolaciji od kada je potvrđena zaraza koronavirusa direktoru Igmana Đahidu Muratbegoviću (19. ožujka).

“Imao sam kontakt s njim 13. ožujka 2020. godine i odmah sam se povukao u izolaciju. S obzirom na to da su i drugi ljudi iz Gospodarske komore FBiH imali kontakt s Murtbegovićem i oni su se stavili u kućnu izolaciju te rade od kuće. Izolirao sam se propisno u stanu na način da boravim samo u jednoj sobi i koristim jedan toalet, a sve kako bi ostatak obitelji bio siguran”, rekao je Jašarspahić.

Kako kaže, tek jučer se nažalost uspio testirati, jer se primiče 14. dan otkako je u kućnoj izolaciji i otkako je ostvario kontakt s osobom zaraženom koronavirusom.

“Inzistirali smo i jučer su došli, uzeli bris, a sinoć su mi javili da je nalaz pozitivan. Rekli su mi da nisam bolestan, ali da je nalaz ipak pozitivan”, kazao je Jašarspahić.

Jašarspahića su novinari pitali je li točno da je on od početka kućne izolacije inzistirao da ga testiraju na koronavirus, a da su nadležni govorili kako nema potrebe za tim.

“Ja sam strojar i nisam te struke. Svaku struku cijenim. Po propisu sam se javio obiteljskom liječniku koji je za mene obavio sve prijave i svaki dan je imao informacije o tome imam li temperaturu ili nemam. Jedan dan nazvala me žena iz Zavoda za javno zdravstvo ili epidemiološke službe i njoj sam objasnio kako postupam. Pitao sam hoću li se testirati, a odgovoreno mi je: ‘Ništa ako još nemate simptome. Bit ćemo na vezi’. Bilo je informacija kako test ne može biti pouzdan ako čovjek nema simptome”, rekao je Jašarspahić.

Dodao je da je u kućnoj izolaciji nastavio raditi putem interneta kako bi se vidjelo s kojim problemima se susreće gospodarstvo zbog novonastale situacije vezane za koronavirus.

“Posebno sam pratio skupinu koja je 13. ožujka bila na sastanku u Gospodarskoj komori FBiH i oni su dobro. Svi su se uglavnom testirali, izuzev mene. Čak je gospodin iz Tešnja, koji je sjedio do Murtbegovića, dobio nalaz negativan na koronavirus. Imao sam obavezu upozoriti sve one koje sam kontaktirao pa i televizije na kojima sam gostovao. Svima sam im rekao da sam u izolaciji i da čekam da me testiraju”, kazao je Jašarspahić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U FRANCUSKOJ SAMO DANAS 1417

U svijetu od koronavirusa umrlo preko 80.000 ljudi

Tijekom utorka je svijet prešao prag od 80.000 mrtvih od koronavirusa.Diljem svijeta je od koronavirusa preminulo 81.248 ljudi. Ukupno je dosad oboljelo više od...