PREDSJEDNIK CLUB BRUGGEA: Leko nije kriv, transferi Letice i Tomečaka su čisti

Hrvatski trener na čelu belgijskog prvaka Club Bruggea priveden je danas zbog istrage belgijske policije u tamošnjem nogometu. Sumnja se na namještanje rezultata, korupciju i pranje novca.

Također, federalni tužitelj Wenke Roggen potvrdio je da je Leko priveden te da su mu pretresli kuću kao i ostalim osumnjičenicima. Ukupno su pretresene 44 kuće u Belgiji u domovima članova uprava nogometnih klubova, zastupnika igrača, sudaca, odvjetnika, knjigovođa, zlatara i novinara. U sklopu istraga pretražene su kuće i stanovi i u inozemstvu i to u Francuskoj, Luksemburgu, Cipru, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Club Brugge potvrdio je da je jutros od 8 do 11 trajala premetačina klupskih prostorija, kao i da trener nije u klubu jer je priveden u sklopu policijske istrage.

Čekala se reakcija kluba, a za to se pobrinuo predsjednik Bruggea Bart Verhaeghe. Poručio je kako klub nema što skrivati i da će dokazati nevinost u cijelom slučaju. Poručio je i da je Ivan Leko nevin.

“Dokazat ćemo da je sve čisto i u redu. Štitit ćemo našeg trenera Ivana Leku, on nije kriv. Nemamo što skrivati, sve je čisto. Naravno da ćemo surađivati s istražiteljima i dati im sve tražene informacije. Dokazat ćemo da je sve čisto i u redu”, rekao je Verhaeghe za belgijski De Tijd.

“Transferi Letice i Tomečaka su čisti”

Walter Van Steenbrugge, klupski odvjetnik, tvrdi da još ne zna je li Leko priveden u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.

“Sada sam na putu prema Leki. Nisam još razgovarao s njim i prerano je išta reći, prerano je donositi zaključke. Neki ljudi sada pokazuju prstom, ali još ne znam je li Leko svjedok ili osumnjičenik. Moram prvo s njim razgovarati.”

U središtu istrage su dva nogometna menadžera, Mogi Bayat i Dejan Veljković. Kao posrednik, Bayat je sudjelovao u transferima Limbombe i Rezaeija, a Veljković u transferima Karla Letice, Matsa Ritsa i Ivana Tomečaka. Zbog toga bi se transferi Letice i Tomečaka mogli naći pod posebnim povećalom, ali predsjednik Verhaeghe uvjerava navijače da nema nikakvih problema.

“Istražitelji su htjeli pregledati ugovore i mi smo ih odmah dali. To će pokazati da smo čisti. Također, s tim transferima je bilo sve u redu.” /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U POLICIJSKOJ AKCIJI U BJELJINI

Srbijanska starleta Tijana Ajfon dovela djevojke na grupnu prostituciju, pronađeni i kokain i oružje

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhiećena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku...