Predsjednica Slovenije s vodstvom Parlamenta BiH: Bosni i Hercegovini je mjesto u EU

Članovi Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razgovarali su danas s predsjednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar koja boravi u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Tijekom razgovora izražena je zahvalnost Republici Sloveniji na istrajnoj podršci putu BiH ka europskim integracijama, te nada da će ona biti nastavljena i u narednom razdoblju kada se nakon usvajanja reformskih zakona očekuje otvaranje pristupnih pregovora BiH s Europskom unijom.

Predsjednica Slovenije istaknula je da je Bosni i Hercegovini mjesto u EU te da se nada da će 21. ožujka, kada Vijeće Europske unije donosi odluku o otvaranju pregovora, biti dan u kojem ćemo, kako je rekla, zajedno slaviti.

Podsjetila je da treba učiniti maksimalne napore kako bi bio iskorišten izuzetno povoljan trenutak za ulazak u proces pregovora, jer predstojeći izbori za organe Europske unije i razdoblje nakon njih mogli bi znatno usporiti pristupne procese.

Ekonomska suradnja dvije prijateljske zemlje i njen obim danas su ocijenjeni visokom ocjenom. Međutim, naglašeno je da postoje i prostor i zajednički interes da se ona još više proširi./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img