Hrvatski Medijski Servis

PREDMET “VOLAN” Automafiji drugi put odgođeno suđenje zbog lošeg zdravlja Dalibora Vaskovića

Na Sudu BiH danas je drugi put zaredom odgođeno ročište u predmetu “Volan” u okviru kojeg su optuženi Danilo Cicović i još 26 osoba. Ročište je oba puta odgođeno zbog zdravstvenih problema optuženog Dalibora Vaskovića koji je izjavio kako mu se pokrenuo metak u trbuhu gdje je ranjen prije sedam godina te da treba ići na operaciju.

On je u prosincu 2011. godine ranjen u Istočnom Sarajevu, kao i njegov brat, kada su u njih pucali Dragan Obućina i Davor Dabić koji su bili soumnjičeni za pokušaj ubojstva.

Naredno ročište planirano je za 28. ožujak.

Ovo je jedan od najopsežnijih predmeta zbog velikog broja svjedoka (više od 200), točaka optužnice i dokaza, piše Klix.ba

Podsjetimo, optužnica tereti Danila Cicovića, Enisa Mandala, Vladimira Krsmanovića Krša, Zorana Mirjanića, Marka Trifkovića Žižana, Srećka Trifkovića, Srećka Mandića, Slavena Dakića Žuću, Miroslava Ćepu, Davora Ninkovića, Tomislava Petrovića Tomu, Gorana Nižića, Bojana Staševića, Ferdu Vukoju, Njegoslava Milinkovića Ljutana, Bojana Košarca, Miroslava Pajića, Milorada Mirkovića, Sretu Pajića, Zorana Čobovića, Jozu Markića, Punišu Purkovića, Dalibora Vaskovića, Mirsada Brkića, Miroslava Škobu, Branislava Gordića i Nikolu Radića za krađu najmanje 200 vozila vrijednih nekoliko milijuna KM.

Prema navodima optužnice, prikupljeni su dokazi da su optuženi djelovali po točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama automafije. Oni su duži vremenski period, uglavnom u noćnim satima, naoružani i maskirani, koristeći radio-stanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanja policije, ukrali najmanje 200 putničkih motornih vozila čija je tržišna vrijednost više milijuna maraka i to najčešće na području Županije Sarajevo, Istočnog Sarajeva, Tuzlanskog županije i Zapadne Hercegovine.

Tužitelj Džermin Pašić kazao je kako su članovi ove grupe od 2007. godine ukrali više od 800 vozila, a inspektor koji je svjedočio u ovom slučaju iznio je brojne detalje na koji način je grupa djelovala i zastrašivala građane. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte