PREDMET “PROFIT” Akcija SIPA-e u Sarajevu, blokirana višemilijunska imovina više osoba

Službenici SIPA-e su u okviru predmeta kodnog naziva “Profit” izvršili privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jedne pravne osobe u ukupnom iznosu od 7.071.961,27 KM lociranih na 24 računa otvorena kod devet banaka i jednog investicijskog fonda, priopćeno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbama Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, policijski službenici SIPA-e, pretresli su pet sefova koje su kod komercijalnih banaka koristile četiri osobe.

Tom prilikom su otkrivena i privremeno oduzeta novčana sredstva u iznosu od 598.970,00 EUR i zlatni nakit (9 zlatnih dukata, tri narukvice, tri ogrlice, četiri privjeska, sedam prstenova, devet lančića, sedam naušnica, dvije značke, broš, zrno bisera, kopča za naušnicu, zlatni zub, sat).

Nakon sačinjavanja izvještaja, privremeno oduzeta novčana sredstava i predmeti bit će dostavljeni u dalju nadležnost Županijskom sudu u Sarajevu. Gore navedene aktivnosti realizirane su uz podršku policijskih službenika MUP-a SŽ.

Kako piše Faktor, aktivnosti SIPA-e su provedene u okviru istrage u vezi sa “nestankom” višemilijunskog iznosa novca NLB grupe Ljubljana, kojim se trebala financirati izgradnja dva stambeno-poslovna objekta “Marijin Dvor” u Sarajevu.

Istragom, koja je započeta još 2010. godine, su obuhvaćene aktivnosti nekoliko kompanija, poput “Vradis investicije”, “Unioninvest izgradnja objekata”, “Profin invest” i brokerske kuće “Eurohaus”. Iznos novca koji je “nestao” u sumnjivim transakcijama navedenih tvrtki i osoba povezanih a njima se procjenjuje na 28,7 milijuna KM./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HMS DONOSI

Evo kako je glasovala XI. izborna jedinica, tko će u Hrvatskom saboru predstavljati Hrvate iz BiH i iseljeništva?

Prema nepotpunim rezultatima izbora za Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici, u kojoj glasuju Hrvati iz BiH i inozemstva, na osnovu 28,43% obrađenih biračkih...