PREDLOŽIO GA DNS: Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH bit će Draško Aćimović

Draško Aćimović, bivši potpredsjednik SDP-a, bit će novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH i to na prijedlog DNS-a iz reda Ostalih.

Tu odluku donijelo je na današnjem sastanku Predsjedništvo DNS-a u Banjoj Luci. Aćimović je predložen iz kvote koja je pripala strankama iz Republike Srpske, a u preraspodjeli pozicija DNS-u, koji je partner SNSD-a. Odluka je bila jednoglasna, što je Aćimović odmah prihvatio, potvrdio je za sarajevski Klix.

Aćimović je i bivši veleposlanik BiH u Belgiji, a nakon kratkotrajnog članstva napustio je i SDP.

Kada je riječ o drugim partnerima SNSD-a, Ujedinjena Srpska će dobiti mjesto zamjenika ministra civilnih poslova, a Socijalistička partija zamjenika u Ministarstvu sigurnosti.

Od ranije je poznato da će iz RS-a Staša Košarac biti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a Vojin Mitrović ministar prometa i komunikacija.

Kada je riječ o poziciji ministara koje će predložiti HDZ i tu je već poznata situacija, dok se još službeno čekaju imena koja treba dostaviti SDA. Očekuje se da ministrica vanjskih poslova bude Bisera Turković, ministar sigurnosti Fahrudin Radončić te ministar obrane Sifet Podžić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA POTRESA U TURSKOJ

Poginule 22 osobe, više od 1000 ozlijeđeno, ispod ruševina spašeno 39 osoba

Ministar unutarnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je u subotu da je nakon zemljotresa koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku zemlje,...