HKD NAPREDAK, GLAVNA PODRUŽNICA MOSTAR

Predavanje „Austrougarske fortifikacije u Mostaru između nastajanja i nestajanja“ održat će se u utorak

Dolaskom na prostore Bosne i Hercegovine Austrougarska Monarhija donosi i novu eru u razvoju civilizacije, kulture i suvremenih načina ratovanja i fortifikacije. Jedna od razina bila je i gradnja pojasnih utvrda, tj. prstena sastavljenog od više samostalnih utvrda i međupoložaja (tzv. intervala) oko većega naseljenog mjesta. Status pojasnih utvrda imali su: Trebinje, Bileća, Mostar i Sarajevo.

HKD Napredak Glavna podružnica Mostar organizira u utorak 29. lipnja 2021. godine s početkom u 19:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače predavanje o temi „Austrougarske fortifikacije u Mostaru između nastajanja i nestajanja“.

Predavanje će održati, Manuel Martinović, član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, dugogodišnji istraživač vojne povijesti, publicista i autor više stručnih, znanstvenih i popularnih članaka na temu fortifikacija u Hercegovini, kako u domaćim tako i u stranim medijima.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

GRADONAČELNIK ŠIROKOG BRIJEGA

KRALJEVIĆ: Pročistač otpadnih voda u Širokom bit će završen sljedeće godine

Građevinski radovi na pročistaču otpadnih voda u Širokom Brijegu su u završnoj fazi, očekuje se montiranje opreme, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.705.172 eura...