Poznato kada Solak i Hodžić moraju u zatvor

Sud Bosne i Hercegovine donio je konačnu odluku kojom su odbijene molbe za odgodu izvršenja kazne zatvora Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, pravomoćno osuđenih za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora tijekom pandemije koronavirusa.

Sud BiH je zaprimio žalbu osuđenog Fadila Novalića na rješenje o odbijanju molbe za odlaganje izvršenja kazne zatvora. Žalba odgađa izvršenje kazne.

“Sud je donio odluku o žalbi osuđenih Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića kojom je potvrdio rješenja kojim su odbijene molbe za odgodu izvršenja kazneno-pravne sankcije. Osuđeni su obaviješteni da su dužni, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, javiti se na izdržavanje kazne zatvora u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima”, navodi se u priopćenju Suda.

Ranije je Sus BiH odbio Solakove i Hodžićeve molbe za odgodu izvršenja kazne, ali je na rješenje postojala mogućnost žalbe, koju su obojica iskoristili, i ova odluka je konačna.

Apelacijsko vijeće Suda BiH je potvrdilo presudu kojom su bivši federalni premijer Novalić, nekadašnji ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Solak i vlasnik firme “F.H. Srebrena malina” Hodžić osuđeni na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabave respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije koronavirusa.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na jedinstvenu kaznu od šest godina, a Hodžić na pet godina zatvora.

Pravna osoba “Srebrena malina” proglašena je odgovornom jer je raspolagala protupravno stečenom imovinom i izrečena mu je novčana kazna od 200.000 KM, koja se mora platiti u roku od 60 dana od dana pravomoćnosti presude.

Bivša federalna ministrica financija Jelka Miličević je oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img