LJUBUŠKI

Poznati datumi Prve pričesti u Veljacima, Vitini, Šipovači i Humcu

Biskup Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanjske biskupije, Ratko Perić uputio je obavijest svećenicima da uz normaliziranje epidemiološkog stanja, nastave sa udjeljivanjem sakramenata vjernicima.

Prva pričest u župi Veljaci bit će na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 11. lipnja u 10 sati u župnoj crkvi u Veljacima.

„Stoga nastavljamo s vjeronaukom za prvu pričest u ovome tjednu i to zbog specifične situacije prema slijedećem rasporedu: Djeca iz Vašarovića 1 Graba vjeronauk će u ovome tjednu imati u Grabu u utorak, srijedu i petak u 17 sati, a djeca iz Veljaka u navedene dane nakon večernje krunice i svete mise u Veljacima“, poručili su iz župe sv. Ilije Proroka.

Humac i Vitina 21.lipnja

Ove godine slavlje Prve svete pričesti u župi sv. Ante Padovanskog bit će u crkvi sv. Ante na Humcu, u nedjelju, 21. lipnja 2020., u 11 sati. „Prvopričesnici i njihovi roditelji trebaju doći u crkvu sv. Ante, u subotu, 30. svibnja u 9 sati, kada će biti susret za prvopričesnike i roditeljski sastanak“ piše u Humačkom glasniku koji donosi da će ove godine sveta krizma biti u mjesecu rujnu, ali će naknado Biskupski Ordinarijat potvrditi datum.

Šipovača 19. lipnja

Prva sveta pričest u župi Presvetog Srca Isusova Šipovača – Vojnići će biti 19. lipnja na blagdan Presvetog Srca Isusovog, a u župi svetog Paškala u Vitini 21. lipnja 2020. godine, prenosi Ljubuški portal.

Za župe Studenci, Klobuk i Grljevići još nije određen datum Prve svete pričesti, a o datumu dijeljenja sv. krizme će odlučiti Biskupski ordinarijat Mostar./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije