POZDER U LIVNU: Na primjeru Korićine moramo pokazati da možemo efikasno zaštiti okoliš

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetila je Livno, gdje je razgovarala s ministrom okoliša graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije Seadom Hadžijahićem. Ministrica Pozder tom prilikom susrela se i sa načelnicima Bosanskog Grahova, Glamoča i Livna, Urošom Đuranom, Nebojšom Radivojšom i Darkom Čondrićem.

Riječ je o potpisnicima sporazuma o osnivanju regionalne deponije Korićina, a povod sastanaka je bio otklanjanje prepreka kako bi se konačno stavila u funkciju deponija koja je završena po europskim standardima još 2018. godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva.

– Dogovoreni su konkretni koraci i operativni rad timova, kao i skori novi sastanak a sve s ciljem da se Korićina konačno otvori. Bit ćemo uporni i Korićina je važna za građane HBŽ, ali i Federacije. Na tom primjeru moramo pokazati da efikasno možemo upravljati otpadom i adekvatno zaštiti naš okoliš. Sugovornici su istakli da će uskoro usvojiti Plan upravljanja otpadom na razini županije, gdje će voditi računa o usklađenosti s Federalnim planom upravljanja otpadom, čije se usvajanje očekuje do kraja godine – kazala je ministrica Pozder.

Dodala je da će otvaranje pregovora s EU, te dostupnost sredstava, ali i zahtjevnija i strožija pravila koja će se morati ispoštovati i u sferi upravljanjem otpada, dati dodatnu vrijednost i velike benefite i za lokalnu zajednicu poput ovih u HBŽ, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img