POŽAR U SARAJEVU: Zapaljen bife Nijaza Niske Karkelje

U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer je u ranim jutarnjim satima došlo do požara u ugostiteljskom objektu Bife Nisko, čiji je vlasnik Nijaz Karkelja iz Sarajeva. Ozlijeđenih osoba nije bilo, dok je na objektu nastala materijalna šteta.

U sarajevskoj policiji su, navodeći inicijale vlasnika bifea, kazali da je do požara došlo u bifeu koji se nalazi na Trgu međunarodnog prijetaljestva, općina Novi Grad. Požar su lokalizirali pripadnici PVB Županije Sarajevo. Iako se neslužbeno moglo čuti da je bife namjerno zapaljen, točan uzok će biti utvrđen nakon vještačenja koja su u tijeku.

Inače, Nijaz Nisko Karkelja, sarajevski ugostitelj ima podeblji policijski dosje, a iako je višekratno prijavljivan, nikada nije osuđivan za ozbiljnija kaznena djela.

Mediji su ga čak nazivali jednim od posljednjih kumova sarajevskog podzemlja. Nakon što je prije četiri godine ranjen u pucnjavi na Alipašinom Polju, novinarima je poručio da se “povukao iz svih poslova i vodi normalan, obiteljski život”, navodi Oslobođenje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije