POŽAR SE ŠIRI, A ZEMLJA TRESE: Sedam zemljotresa u dva dana u Trebinju

U Trebinju je jučer i danas registrirano zasad sedam zemljotresa, slabijeg intenziteta.

Posljednji zemljotres, jačine 3,3 stupnja po Rihteru, zabilježen je danas u 14.05 sati s epicentrom na širem području Trebinja, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS-a, prenosi Fena.

Zemljotres tog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti.

Osim pomicanja tla, u Trebinju se vatrogasci i danas bore s vatrenom stihijom.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedince Trebinje Neđo Ćuk rekao je Feni kako je još uvijek aktivan požar prema selu Gudelji.

Osim zbog nepristupačnog terena, gašenje je otežano i zbog jakog vjetra.

– Radi se o većem prostoru, što zahtijeva više posla. Trenutno je jak vjetar na terenu i gotovo je nemoguće gasiti vatru – ukazao je Ćuk.

Na tom području nisu ugroženi naseljeni objekti. Vatrogasci, kazao je Ćuk, pokušavaju za očuvaju od vatrene stihije i kuću koja je više od 30 godina napuštena.

Drugi krak požara, od Golog brda do sela Rapti, stavljen je pod kontrolu.

– Požar je ugašen, a Vatrogasne jedinice Trebinje, iz Lastve, Hidroelektrana na Trebišnjici, Civilne zaštite i Centra za gazdovanje kršom su na terenu i kontroliraju situaciju kako se vatra ne bi ponovno aktivirala – pojasnio je Ćuk.

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....