POVODOM DANA GRADA Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Čapljina

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je danas Svečana sjednica Gradskog vijeća. Svečana sjednica kao i cijela protekla godina zasigurno ulazi u povijest Čapljine. Naime, ovo je prva svečana sjednica koju Čapljina proslavlja kao sjednicu Gradskog vijeća, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i predstavnici Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života. Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu, tom prilikom dopredsjedavajući vijeća Pere Kneževića pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj.

Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se uzvanicima obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Gradonačelnik Vidić je  kazao kako mu je zanimljivo slušati druge načelnike i gradonačelnike kada govore o ostvarenjima u svojim općinama i gradovima te da mu je iznimno zadovoljstvo što može prezentirati ono što se u Čapljini radilo.

“Posebno sam zadovoljan i ushićen zbog svega toga jer zbilja u svim našim sredinama se dobro radi i puno toga se radi. Maloprije smo pokazali jedan dio što smo napravili u ovih zadnjih godinu dana pa se nadam da će biti prilike da se vi ovdje u Čapljini osjećate isto kao što se ja osjećam na svečanim sjenicama općinskih i gradskih vijeća na kojima nazočim. Uloga lokalne zajednice je stvaranje što povoljnijih uvjeta za život i tu lokalna vlast na svojoj razini odrađuje jako dobar posao a to kažem jer jako dobro znam svoje kolege i njihove timove i što to oni rade pa ih na ovaj poseban način pozdravljam. Mi dole na ovoj najnižoj razini se dobro držimo i mislim da dobro radimo. Stvaranje povoljnih uvjeta za život na kraju se svodi na stvaranje novih radnih mjesta pa je stoga važan segment našeg razvoja gospodarstvo i naši gospodarstvenici koje pozdravljam i pohvaljujem prije svega na onoj društvenoj odgovornosti koju pokazujete”, rekao je Vidić.

Napomenuo je kako funkcioniranje vlasti na lokalnoj razini u mnogome ovisi od pomoći viših razina vlasti.

“Funkcioniranje na lokalnoj razini a bez pomoći viših razina vlasti nije baš tako lako, imali smo mi takvi situacija ali uspjeli smo to prevladati, ali puno je lakše kada imamo tu cjelovitu vertikalu. Svima od srca hvala ali moram istaknuti Vladu HNŽ-a s kojom Grad Čapljina ima izvanrednu suradnju pa zahvala predsjedniku vlade dr. Nevenku Hercegu i svim ministrima u Vladi HNŽ-a, a na poseban način moram istaknuti ministra Krasića i ministra Jovića. Naša suradnja s Federalnom razinom vlasti je izuzetna, s državnom razinom nekih velikih kontakata nemamo ali evo ipak mi smo općina koja graniči s Republikom Hrvatskom pa imamo izrani kontakt s državnom razinom vlasti“, istaknuo je Vidić.

Okupljenima se obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović obratio se nazočnima u ime Vlade HNŽ-a također istaknuvši kako ova Vlada je istinski partner lokalnim zajednicama a da to nije samo deklarativno, spomenuo je neke pokazatelje kao sredstva koja su osigurana i povučena iz proračuna Vlade u iznosu od milijun i pol KM na godišnjoj razini. To su projekti vezani za oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, međutim, to nije konačan iznos. Vlada je podržala i mnogobrojne projekte vezane za energetsku učinkovitost za Dom zdravlja a planira se i financijska podrška za realizaciju projekta zgrade MUP-a. Očekujemo da ćemo do kraj godine iznaći sredstva za pomoć projekta gospodarske zone Zvirovići. Vlada će se i u budućnosti truditi ulagati u Čapljinu ako i u sve ostale lokalne zajednice u HNŽ.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije