Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića i ostalih

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ibrahima Hadžibajrića, bivšeg načelnika sarajevske Općine Stari Grad.

Optužnica je, kako se navodi, potvrđena i protiv Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića, Alme Destanović, Fahrudina Novalije i firme Plaza Group zbog najtežih koruptivnih krivičnih djela propisanih zakonima Federacije Bosne i Hercegovine i ŽupanijeKantona Sarajevo.

Kako su ranije naveli iz Tužiteljstva sarajevske županije, protiv Ibrahima Hadžibajrića optužnica je podignuta zbog krivičnih djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje službene isprave, sprečavanje dokazivanja i davanje lažnih podataka o imovini i prihodima Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nositelja javnih funkcija u Županiji Sarajevo.

Elmedin Karišik se tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima davanje dara i drugih oblika koristi, pranje novca, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje lažnog iskaza i zloupotreba ovlaštenja u gospodarskom poslovanju.

Seid Hadžibajrić se tereti za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Protiv Alme Destanović optužnica je podignuta zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, dok se Fahrudin Novalija tereti da je počinio krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi.

Firma “PLAZA GROUP” Sarajevo se tereti da je počinila krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u gospodarskom poslovanju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img