Potvrđena optužnica i određen istražni zatvor za Zdravka Mamića

Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku potvrdilo je optužnicu i odredilo istražni zatvor za bivšeg prvog čovjeka NK Dinamo Zdravka Mamića. Tereti se da je ovaj klub oštetio za 200.000.000 kuna.

Uz Zdravka Mamića, optužnicom su obuhvaćeni i njegov sin Mario, brat Zoran, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Optužno vijeće sastalo se po sedmi put kako bi odlučilo o drugoj Uskokovoj optužnici protiv Mamića i još šestorice okrivljenih. Ranije je ova sjednica prekinuta na zahtjev obrane za izuzećem članova optužnog vijeća.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević kazao je kako postoji mogućnost da se zatraži Mamićevo izručenje od Bosne i Hercegovine.

Mamić je u lipnju prošle godine nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u BiH, čije državljanstvo ima, te danas živi u Međugorju./Hina/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HMS DONOSI

Evo kako je glasovala XI. izborna jedinica, tko će u Hrvatskom saboru predstavljati Hrvate iz BiH i iseljeništva?

Prema nepotpunim rezultatima izbora za Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici, u kojoj glasuju Hrvati iz BiH i inozemstva, na osnovu 28,43% obrađenih biračkih...