Potvrđena još dva slučaja koronavirusa u Unsko-sanskoj županiji

Zabilježena su još dva nova slučaja koronavirusa u Unsko-sanskoj županiji (USŽ), potvrđeno je za Klix.ba. U tom dijelu BiH broj zaraženih sada je porastao na šest.

Iz Županijske bolnice u Bihaću su poslana tri uzorka, te je dobijena potvrda za dva pozitivna testa. U pitanju su žena koja je rođena u Bužimu ali živi u Bihaću te muškarac iz Bihaća, a nijedno od njih nije životno ugroženo.

Njih dvoje su navodno bili u kontaktu s osobama koje iz zemalja u kojima je koronavirus izrazito proširen, odnosno građanima koji rade i borave u Njemačkoj i Austriji.

Do sada su umrle četiri osobe, a situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o broju zaraženih, je sljedeća:

Banja Luka – 103, Konjic – 20, Sarajevo – 10, Mostar – 10, Laktaši – 10, Široki Brijeg – 9, Kozarska Dubica – 8, Bihać – 6, Teslić – 5, Goražde – 5, Zenica – 4, Prnjavor – 4, Grude – 4, Bijeljina – 4, Bosanska Gradiška – 3, Čelinac – 3, Modriča – 3, Kneževo – 3, Brčko – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prijedor – 2, Čitluk – 1, Derventa – 1, Kotor Varoš – 1, Tuzla – 1, Novi Travnik – 1, Lukavac – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Bužim – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Bosanska Krupa – 1, Ribnik – 1, Doboj – 1./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

AFERA RESPIRATORI

Što se nalazi u ruksaku koji je Ana Bavrka predala Solaku u jednom mostarskom kafiću?

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite viđen je u subotu u Mostaru. On je osumnjičen u predmetu "Respiratori" zajedno s Fadilom Novalićem, federalnim premijerom,...