TOMISLAVGRAD

Potpora malim proizvođačima: Duvanjska kuća nudi domaće proizvode

Obitelj Kovačević iz Tomislavgrada već sedam godina bavi se uzgojem aronije i proizvodnjom matičnog soka.

Interes kupaca iz BiH, Hrvatske i dijaspore je velik pa problem s prodajom nemaju, a dodatna olakšica je i otvaranje Duvanjske kuće, gdje se nalaze i njihovi proizvodi.

Agronom sam po struci i kada sam se vratila iz Zagreba htjela sam ostati u dodiru sa zemljom i praksom. Zajedno sa svojom obitelji sam pokrenula maleni nasad koji danas ima 400 sadnica, priča za Novu BH Iva Kovačević iz Tomislavgrada.

Dodaje kako je zadovoljna i sretna što je u  Tomislavgradu je s radom počela Duvanjska kuća – mjesto gdje mali proizvođači nude svoje domaće proizvode.

Osim proizvoda poput meda, vina i likera Duvanjska kuća obiluje suvenirima i rukotvorinama lokalnih proizvođača.

Pažnju privlače rukotvorine Mire Vakula koja svojim rukama stvara prava čuda poput igračaka i ukrasnih drvaca, a nezaobilazan suvenir su i “Duvanjske pape” koje pletu starice Staračkog doma u Tomislavgradu, prenosi Jabuka.tv.

Na policama su dosada izloženi proizvodi 34 mala proizvođača.

Znatan dio proizvođača su osjetljive socijalne kategorije, osobe s određenim stupnjem invalidnosti, branitelji, žene ili pak osobe kojima je poljoprivreda osnovno zanimanje.

Cilj Duvanjske kuće je potaknuti male proizvođače na proizvodnju te obogatiti turističku ponudu, a tko god u nju navrati osjetit će dašak ovoga kraja./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS) danas je izrekao konačnu presudu u trajanju od po 15 godina zatvora bivšim šefovima Službe državne sigurnosti Srbije...