POTJERA U BRČKOM: Skrivio nesreću, bježeći pokosio dvoje učenika pa se zabio u zgradu

Dvoje učenika, starosti od 15 i 16 godina, ozlijeđeno je u prometnoj nesreći koja se sinoć oko 19:10 sati dogodila u Brčkom.

Prema prvim informacijam, tinejdžere je na pješačkom prijelazu udarila Škoda Octavija kojom je upravljao V. D. Prema prvim informacijama, vozač Škode je prethodno oduzeo prvenstvo prolaza u te se sudario sa dva vozila Passata, kojim su upravljali P. M. i D. G.

Nesavjesni vozač se dao u bijeg te je na raskrsnici ulica J. Čampare i Željeznička udario udario 15-godišnjaka i 16-godišnjaka koji su prelazili ulicu.

V. D. se nije zaustavio već je nastavio bježati. Usljed neprilagođene brzine udario je u zgradu. Vozač je izašao iz vozila i ponovo počeo bježati te se sakrio u svom stanu. Policajci su ga opkolili te je, na koncu, uhićen oko 21:20 sati.

V. P. se sumnjiči za kazneno djelo neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći. Policija je pretresla njegov stan i vozilo po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Ozlijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu, gdje su liječnici konstatirali lakše ozljede. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DODIK O SASTANKU S NELSONOM

Žao mi je što se konstruktivan sastanak pretvorio u prijetnju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je žaljenje što se, kako je naveo, njegov konstruktivan sastanak s veleposlanikom SAD u BiH Erikom Nelsonom...