POSUŠJE: Zakazana skupština u PP Blidinje

U Posušju je održana sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP) kojom je predsjedao predsjednik Ivan Šarić. UO je donio odluke o sazivanju skupštine UGP-a, koja će se održati 9. prosinca u Parku prirode Blidinje.

Teme na skupštini bit će o financijama i značaju u razvoju gospodarstva. Tu su i odredbe Zakona o financijskom poslovanju koji stupa na snagu 1. siječnja 2017., kao i pravilnika o porezu na dobit.

Teme će prezentirati financijski stručnjaci, a ulogu bankarskoga sektora u razvoju gospodarstva prezentirat će partner UGP-a, predstavnici Addiko Banka iz Mostara. UO je usvojio prijedlog izmjena odluke o porezu na tvrtku ili naziv koji će se uputiti općinskom načelniku radi izmjene odluke sukladno prijedlozima UGP-a, piše Večernji list.

Naglašeno je kako sve pravne osobe, bez obzira na njihovu osnovnu djelatnost i lokaciju, plaćaju isti iznos od 800 KM, a sve fizičke osobe (obrtnici) plaćaju iznos od 300 KM, što nije dobro rješenje. UO je mišljenja kako neporezni-parafiskalni namet (komunalna naknada), treba, kao i mnoge druge, potpuno ukinuti./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...