POSUŠJE: Srednja Medicinska škola dobila novi kabinet

Realizacijom projekta nastalog suradnjom SSŠ Posušje i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke, učenici zanimanja medicinska sestra-tehničar moći će unaprijediti usvojena znanja i na praktičnom području korištenjem nove opreme, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Naime, realizacijom projekta učenicima zanimanja medicinska sestra-tehničar omogućeno je opremanje medicinskog kabineta s jako vrijednom i korisnom medicinskom opremom, u skladu s nastavnim programom ovog zanimanja.

Zanimanje je prvi put uvedeno u školskoj godini 2016./2017., kada je u prvi razred srednje medicinske škole u Posušju upisano 30 učenika, a u školskoj godini 2017./2018. ovo zanimanje upisalo je 17 učenika. Trenutno se izvodi nastava u prostorijama Srednje strukovne škole Posušje, kao i u prostorijama Doma zdravlja Posušje.

Kliničke kompetencije i vještine učenici će usvajati u SKB Mostar, prema planu i programu za smjer medicinska sestra-tehničar.

Još jednom se pokazalo kako je zajedničkim pothvatima i dobrom suradnjom došlo do zadovoljavajućih ciljeva te mogućnosti unaprijeđenja obrazovanja u Posušju. /HMS/

Najnovije

LIGE PETICE

Marca: U Barceloni je bomba koja može eksplodirati svaki čas

Marca na naslovnoj stranici donosi priču o Ousmaneu Dembeleu pod naslovom "Bomba koja može eksplodirati svakog trenutka". Podsjećamo, francuskom krilnom igraču istječe ugovor na ljeto,...