POSUŠJE Spektakularni koncert Ansambla Lado večeras u sklopu “Posuškog lita”

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO večeras gostuje u Posušju u gradskoj športskoj dvorani u 20.30 sati. Koncert će se održati u sklopu velike kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2019.

Ovogodišnji program nosi naziv “Neka sjaji sunce svima”. To je stih iz jedne bunjevačke budnice koji, ja mislim, najbolje oslikava program koji je LADO napravio povodom svoje sedamdesete obljetnice djelovanja. Program je to hrvatskog folklora, ali iz dijaspore. Kako iz stare dijaspore one autohtone, tako i one koja je silom prilika postala dijaspora. Večeras donosimo običaje Hrvata koji žive u Austriji, Mađarskoj, Vojvodini, Kosovu i Bosni i Hercegovini i to je jedan poseban program kojim odajemo počast našim Hrvatima koji su uspjeli među drugim kulturama održati svoj identitet, kazao je Bojan Pogrmilović glazbeni voditelj Ansambla.

Posuški načelnik Branko Bago kazao je kako Posušje ovim koncertom postaje kulturno središte ne samo Hercegovine nego i mnogo šireg okruženja.

Mi smo počašćeni dolaskom ovog ansambla. Dugo smo radili na tome kako dovesti ovaj ansambl i predstaviti ga domaćoj publici, kazao je Bago koji je jutros članove ansambla primio u svom uredu.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Ansambl LADO je pripremio dvosatni program u cijelosti posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine. Program je sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećima žive u iseljeništvu. Koncert će se održati u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju s početkom u 20.30 sati. Ulaz je slobodan./HMS/

Najnovije

NAPRETKOVA PUTOPISNA REPORTAŽA

Ovo su prirodne ljepote Hercegovine

Uistinu, naslov koji sam odabrao nije odabran u nedostatku inspiracije već je odabran pod dojmom jednog prekrasnog subotnjeg dana kojeg sam odabrao za obilazak...