POSUŠJE: Otvorena jubilarna 25. Seoska olipmijada Ilijino brdo 2019.

Danas je otvorena jubilarna 25. Seoska olipmijada Ilijino brdo 2019.

Nakon služenja svete mise na obližnjem groblju, olimpijadu je otvorio predsjednik Kulturno-športskog društva “Ilijino brdo 95′” Marinko Grubišić – Žaer, koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio se svima koji su pomogli oko organizacije ovogodišnje seoske olimpijade.

Olimpijada je počela puštanjem himne “Lijepa naša” i minutom šutnje za sve one koji danas nisu među nama, a posebno za hrvatske branitelje.

Uslijedila je dodijela priznanja posthumno Draganu Lebi, Jozi Radošu, Zvonki Jukiću i Jerki Čuljku, kao i priznanja za organizaciju olimpijade svih ovih godina predsjedniku Grubišiću, Marinku Gavranu – Makari, Branku Martiću – Bilom i Frani Bakuli. Zahvalnice im je uručio načelnik općine Posušje Branko Bago.

Zahvalnica je uručena i generalu Ljubi Ćesića – Rojsu, koji je članovima organizacijskog odbora i načelniku za poklon uručio Poslanicu, odnosno Izvješće predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana o stanju hrvatske države i nacije u 1995. godini, na zajedničkoj sjednici oba doma Hrvatskog sabora, 15. siječnja 1996.

Također, dodijeljena su priznanja za postignute rezultate u starim športovima.

Nakon službenog dijela uslijedio je onaj natjecateljski u četiri discipline: potezanje ruke, klipa i konopa te bacanje kamena s ramena. Dok su borbe bikova u teškoj i poluteškoj kategoriji predviđene u večernjim satima, pred mrak.

I ove godine će se okupiti na tisuće posjetitelja iz svih krajeva BiH, kao i iz susjedne Hrvatske, pretežno Dalmacije, koji će uživati u hrani, piću i druženju.

“Ilijino brdo” se održava u okviru kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2019.


/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OSVRT

Sarajevo-prijestolnica fake antifašizma

Nakon svete mise koju je u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja služio kardinal Vinko Puljić za nevino pobijene na Bleiburgu i Križnom putu,...