POSUŠJE: Osiguran besplatan prijevoz učenika

Lijepa vijest stiže iz Posušja. Naime, nakon što su se zalaganjem općinskih službi te natječajnom procedurom odabranog prijevoznika konačno stekli i financijski i organizacijski uvjeti za odvijanje besplatnog prijevoza učenika, sada se službeno može reći da će se to realizirati.

Rukovodstvo Općine odlučilo se na ovaj potez te će nakon jučer održanog Kolegija u uredu Načelnika, uputiti Općinskome vijeću na usvajanje prijedlog stavljanja izvan snage postojeće Odluke o plaćanju participacije prijevoza učenika.

Načelnik Općine Posušje Branko Bago je ovim povodom rekao:POSEBNA ČESTITKA ZA POČETAK Å KOLSKE GODINE STIŽE IZ OPĆINE POSUÅ JE

Svi naslijeđeni dugovi iz ranijih perioda prema prijevozniku su sanirani, neke nove linije za prijevoz učenika utvrđene, natječajna procedura za trogodišnje razdoblje provedena, došli smo u situaciju da našem najvažnijem dijelu populacije, našim školarcima omogućimo u potpunosti besplatan prijevoz do škola i nazad.Na taj način želimo kao jedinica lokalne samouprave pokazati posebnu skrb i odnos prema učenicima, njihovim roditeljima i starateljima. Kako pokušavamo i ulaganjem u školske objekte, školsku opremu i školska dvorišta, učiniti sve što možemo za što kvalitetniji nastavni proces, ovom neuobičajenom socijalnom mjerom za prijevoz činimo dodatni iskorak u brizi o našim školarcima.

Na našim učenicima je da se trude i ostvaruju što bolje uspjehe u školi i stječu znanja i vještine, a na nama da im u sve to olakšamo, rekao je Bago.

Podsjetimo kako je Općina Posušje najmlađa općina po strukturi stanovništva u cijeloj BiH, kako ima najveću osnovnu središnju školu u BiH sa oko 1.400 učenika, a ukupno oko 2.600 učenika u četiri osnovne i dvije srednje škole, kako je za školsku godinu 2018/2019 imala povećan broj prvašića sa 181 na 220, kako gradi novu osnovnu školu u Posušju da bi rasteretila postojeću.Intenzivno se rekonstruiraju škole i ulaže u njih, a područna škola u Čitluku se proširuje zbog pomanjkanja prostora i dotrajalosti, javlja Posusje.net.

Poduzimaju se sve mjere kako bi se pomoglo u usklađivanju potreba tržišta rada sa srednjoškolskim obrazovanjem, odnosno osluškuju potrebe domaćih poslodavaca te se aktivno partnerski surađuje sa srednjim školama u svim segmentima unapređenja i potpore našim učenicima.

Sve to su ohrabrujući i poticajni razlozi da i dalje nastavimo aktivno brinuti o našim školarcima.Ovim potezom Posušje se nastoji svrstati u kategoriju “Općine – prijatelja djece”.Sretan početak nove školske godine, poručuju iz Općine Posušje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SLAVONSKI BROD Državljanin Srbije poginuo u prometnoj nesreći kod Velike Kopanice

U prometnoj nesreći na autocesti A3, kod Velike Kopanice, u subotu je poginuo 52-godišnji državljanin Srbije, a pet je osoba ozlijeđeno, priopćila je slavonsko-brodska...