POSUŠJE: Na ‘Posuškom litu’ više od 40 različitih događaja

Na ovogodišnjoj manifestaciji “Posuško lito” posjetitelji će moći uživati u čak 43 različita događaja, rečeno je na konferenciji za novinare.

O ovogodišnjem “Posuškom litu” govorili su članovi Organizacijskog odbora Mirjana Biško, Ivanka Arapović Galić i Zvonimir Širić.

– Središnji događaj “Posuškog lita” je Festival klapske pisme, koji se ove godine održava tri večeri, 2.,3. i 4. kolovoza. U natjecateljskom dijelu programa nastupit će 31 klapa, dok će u revijalnom dijelu nastupiti zvučna imena hrvatske glazbe, Radojka Šverko, Đani Maršan, Zorica Kondža i drugi – navela je Biško.

Dodala je i kako ovu manifestaciju posjeti nekoliko desetaka tisuća ljudi.

– Ovo je ujedno znak kako se naša manifestacija iz godine u godinu razvija. Ako tome dodamo nekoliko desetaka tisuća ljudi koji posjećuju našu kulturno-sportsku manifestaciju, uistinu možemo reći kako Posušje u ljetnim mjesecima postaje središte Hercegovine – kazala je Biško, najavivši i obilježavanje 30. svibnja – Dana branitelja te općine.

U sklopu”Posuškog lita” planirane su i desete “Posuške igre bez granica”, gostovanje ansambla “Lado”, koji će na “Litu” nastupiti 4. srpnja, a taj dan će biti upriličeno i prikazivanje narodnih nošnji od kojih su neke stare cijelo stoljeće, a njih će publici prezentirati oko 40 plesača i 14 glazbenika.

U sklopu “Litu” bit će održano i nekoliko malonogometnih turnira, kao i turnir u bridžu, a sav prihod od turnira bit će iskorišten za obnovu posuških osnovnih škola. Osim bridža i malog nogometa, planiran je i streetball turnir, turnir u golfu i nekoliko memorijalnih turnira.

Ovogodišnje “Posuško lito” završit će Gastro festivalom koji će biti održan 31. kolovoza i 1. rujna u Masnoj luci, na području Parka prirode Blidinje./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

USTANI I BORI SE

Dan kad je Ali savršenim udarcem nokautirao Listona

Muhammad Ali je na današnji dan prije 55 godina prvi put obranio pojaseve svjetskog prvaka teške kategorije.Savršenim udarcem najbolji boksač svih vremena nokautirao je...