Posušje i filmska glazba: Početak jednog divnog prijateljstva

Koncert filmske glazbe održan u nedjelju, 29. srpnja, u Posušju još uvijek je glavna tema publike, kojoj su ovu nezaboravnu večer priredili posuški glazbenici, Kućni Bend Filmske Glazbe te njihovi gosti, piše Bljesak.info.

Smjenjivali su se zvuci svevremenih filmskih tema i soundtrackova izvođenih na različitim instrumentima te u različitim aranžmanima.

Posebno je dirljiv bio i glazbeni oproštaj od pokojnog Olivera Dragojevića, uz zvuke njegove Magdalene koju je na klavijaturama odsvirao prof. Ante Bonić, koji je uz to raznježio publiku zvucima tema iz filmskih hitova Dr. Živago i Ljubavna priča.

Slijedile su nakon toga glazbene suradnje Kućnog benda sa posuškim vokalima Manuelom Mašom Žulj, Juricom Tolom i Petrom Grubišićem, a izvedbe Kraljeva Mamba uz Brigitu Baćak na flauti, te Rockyja, Skyfalla i Tarantinovog ‘Od sumraka do zore’. Bend je samostalno izveo instrumentalne teme iz filmova o Jamesu Bondu, ‘Dobar, loš, zao’, te ‘Pulp Fictiona’.

Glazbena tema iz Kuma zvucima violine i klavira iznenadila je publiku, upravo zbog mladih izvođača koji su klasične instrumente vješto uklopili u ovaj koncert.

Dvije posuške klape, muška i ženska klapa Zvizdan, spremno su prihvatile poziv za sudjelovanje. Specijalni efekt ove glazbeno-filmske priče bio je bend Get Vintage iz Imotskog, koji su donijeli svoju priču o Prosjacima i sinovima, te Arsenovu temu obogatili jazz aranžmanom.

Dva mlada benda posuške Rock akademije bile su pred kraj koncerta potpuni filmski obrat. Oni su po prvi puta nastupili pred velikim brojem ljudi, no bez imalo treme i ravnopravno sa starijim kolegama ušli su u ovaj film filmske glazbe i pobrali simpatije publike.

Uz zvuke klasične gitare i Stingovu ‘Shape of my Heart’ glazbenici i organizatori zahvalili su se svima koji su pomogli da ova priča poprimi ovakav oblik i dopre do publike, a završnu pjesmu iz filma Blues Brothers otpjevali su svi uz pratnju Get Vintagea. Koncert je održan u sklopu Posuškog lita./HMS/

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...