Postoje jako dobri razlozi zbog kojih biste svaku večer trebali pojesti jednu bananu prije spavanja

Postotak kalija i magnezija u bananama jedan je od glavnih razloga zašto ih je dobro jesti prije spavanja. To su dva minerala koja pomažu u opuštanju mišića i pružaju kvalitetniji san. Također, sadrže i triptofan jednu od esencijalnih masnih kiselina koje su tijelu potrebne za sintezu bjelančevina.

Triptofan potiče proizvodnju serotonina koji prirodno smiruje tijelo, prenosi Remedy Daily. Nezrele banane sadrže puno više škroba koji je odgovoran za osjećaj sitosti i koji se, kako banana zreli, pretvara u šećer. Zato bi, ako patite od dijabetesa, nezrela banana bila bolji izbor za vas.

Pozitivna strana zrelih banana je ta što se lakše probavljaju baš zato što se škrob pretvara u šećer, pa su odličan izbor za one koji pate od loše probave, prenosi Večernji list BiH.

Postoje i vrlo zrele banane koje ljudi ponekad izbjegavaju jer postanu smeđe. One su prepune šećera koji je nastao od škroba, ali su i prepune antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala, usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik nastanka raka, štite srce i krvne žile… Sve su ovo dobri razlozi da uvrstite bananu u svoju svakodnevnu prehranu u obliku užine ili kasne večere./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...