Postecoglou: Plavi karton će uništiti nogomet

Plavi karton trebao bi se uvesti u nogomet. FIFA je objavila kako još uvijek testira kakav bi on imao utjecaj na igru. Kao i svaka promjena, i ova je naišla na otpor. Trener Tottenhama Ange Postecoglou žestoko je kritizirao tu ideju na posljednjoj konferenciji za medije.

“Jedna ekipa imat će deset minuta igrača manje. Znate li što će to napraviti našoj igri? Uništit će je. Imat ćete ekipu koja će samo čekati da prođe tih deset minuta i otezat će s vremenom dok joj se igrač ne vrati. Svi drugi sportovi žele se toga riješiti. Ne znam zašto nogomet ide u drugom smjeru. Bizarno mi je to”, rekao je Postecoglou.

Što je plavi karton?

Podsjetimo, plavi karton bi sudac pokazao ako smatra da je igrač napravio prekršaj zbog kojeg bi trebao napustiti igru, ali ne do samog kraja utakmice. Taj prekršaj ipak nije za crveni karton. Plavim kartonom igrač bi bio udaljen iz igre na deset minuta, piše Index.

Kreće se od nižih liga

IFAB, ključno nogometno tijelo za donošenje i priznavanje pravila, neko vrijeme radi na ovom projektu. Ovo pravilo neće odmah biti implementirano u najjače lige svijeta, nego bi se krenulo od najnižih rangova, a suci bi se obrazovali za nove uvjete./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img