Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

POSLJEDNJE MINUTE ALUMINIJA Pandža potpisao odluku o proceduri gašenja

Foto: Bljesak.info

“Zadužuju se direktori i rukovoditelji da odmah rasporede radnike sukladni potrebama procedure gašenja, kako bi se pokušalo spriječiti nastajanje neotklonjive štete po zdravlje ljudi i imovinu Društva”, stoji u odluci koju je popisao direktor Aluminija Dražen Pandža, gdje se nalaže svim direktorima, rukovoditeljima i radnicima da se odmah pristupi sukladno Proceduri gašenja proizvodnje.

Radnici su se nakon blokade prometnice u Salakovcu vratili u krug tvornice. Čeka se ponoć!

“Gotovo je, kazao je to prije nekoliko minuta za Poslovni global direktor mostarskog Aluminija Dražen Pandža.

Prema njegovoj sadašnjoj reakciji, pomoći za spas posrnulog hercegovačkog giganta više nema.

Foto: Poslovni global | Pripreme za gašenje Aluminija

Točno u ponoć Aluminij ostaje bez napajanja električnom energijom, a to znači propast pogona Elektrolize koji se više nikada neće moći pokrenuti zbog složenog tehnološkog procesa proizvodnje za čije gašenja treba najmanje dva mjeseca i dodatnih 25 milijuna eura.

Aluminij zapošljava oko 900 radnika, kompanija je imala godišnji promet od 320 milijuna maraka, a oko 20 posto kapaciteta Luke Ploče je vezano uz ovu kompaniju. Hrvatska vlada je suvlasnik 12 posto, a najveći dioničar je Vlada Federacije BiH s udjelom od 44 posto, dok su mali dioničari radnici također suvlasnici 44 posto udjela./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte