PONOSNI "ANTIFAŠIST"

POSLJEDICE HAJKE Kardinalu se prijeti smrću, virtualno mu sjekirom razbijena glava

Orkestrirana hajka na kardinala Vinka Puljića i katoličku crkvu u BiH zbog održavanja svete mise za žrtve Bleiburga rezultirala je i konkretnim, javnim i otvorenim prijetnjama smrću.

Tako je YouTube korisnik The Unstoppable Grind Master vitlajući sjekirom uputio izravne prijetnje smrću kardinalu Puljiću, a pritom je iznio i niz uvreda katolicima i Hrvatima u BiH. Tijekom svoje priglupe tirade ovaj YouTube korisnik cijelo vrijeme drži sjekiru kojom u jednom trenutku figurativno razbija glavu kardinalu Puljiću, prenosi Dnevnik.ba.

U subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve Bleiburga kojoj je prethodila snažna medijska hajka protiv kardinala i katoličke crkve u BiH. Tijekom održavanja same mise na tisuće ljudi je defiliralo Sarajevom pod ikonografijom bivše Jugoslavije, istom onom ikonografijom pod kojom je Sarajevo držano u opsadi.

Podignuta hajka je pak, kako vidimo, rezultirala mobiliziranjem kojekakvih opskurnih likova koji pokazuju da su spremni na nasilje prema kardinalu Puljiću.Ovim putem pozivamo pravosuđe da ispita izrečene prijetnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije