PONOSNI "ANTIFAŠIST"

POSLJEDICE HAJKE Kardinalu se prijeti smrću, virtualno mu sjekirom razbijena glava

Orkestrirana hajka na kardinala Vinka Puljića i katoličku crkvu u BiH zbog održavanja svete mise za žrtve Bleiburga rezultirala je i konkretnim, javnim i otvorenim prijetnjama smrću.

Tako je YouTube korisnik The Unstoppable Grind Master vitlajući sjekirom uputio izravne prijetnje smrću kardinalu Puljiću, a pritom je iznio i niz uvreda katolicima i Hrvatima u BiH. Tijekom svoje priglupe tirade ovaj YouTube korisnik cijelo vrijeme drži sjekiru kojom u jednom trenutku figurativno razbija glavu kardinalu Puljiću, prenosi Dnevnik.ba.

U subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve Bleiburga kojoj je prethodila snažna medijska hajka protiv kardinala i katoličke crkve u BiH. Tijekom održavanja same mise na tisuće ljudi je defiliralo Sarajevom pod ikonografijom bivše Jugoslavije, istom onom ikonografijom pod kojom je Sarajevo držano u opsadi.

Podignuta hajka je pak, kako vidimo, rezultirala mobiliziranjem kojekakvih opskurnih likova koji pokazuju da su spremni na nasilje prema kardinalu Puljiću.Ovim putem pozivamo pravosuđe da ispita izrečene prijetnje.

Najnovije

HKD NAPREDAK

U mostarskoj Katedrali održan Napretkov korizmeni koncert

U Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru u organizaciji HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u utorak večer održan je Napretkov korizmeni koncert na kojem su nastupili...