PR JoMi Gallery

Posjetite e-izložbu “Čovjeka treba spašavati”

U petak 17. srpnja će se upriličiti otvorenje e-izložbe “Čovjeka treba spašavati” Ane Naletilić u virtualnoj galeriji ”PR JoMi Gallery” na www.artsteps.com, prenosi Bljesak.info.

Otvorenje izložbe je u 19 sati, a ona će ostati otvorena do 31. srpnja 2020. E-katalog možete skinuti ovdje.

O izložbi: Ana Filipović

Kroz animaciju i digitalni print izložba Ane Naletilić predstavlja širok raspon profiliranih filozofskih pitanja o suočavanju s apsurdom, postojanjem uvjetovanim onim čime smo prisiljeni živjeti, organizacijom u vremenskom diskursu pa do tema socijalne antropologije i psihologije. Autorica izravno nameće pitanje o upotrjebljenoj poruci, pisanom tekstu o ljudskim željama i težnjama, relativiziranju ljubavi, mizantropiji i dualnosti. Transparentnim crnim i bijelim nizovima upozorava na zbunjenost, neshvaćenost, otuđenje i zanemarivanje pojedinca te njegovog mentalnog stanja u svijetu u kojem živimo. Kratkotrajnu autorizaciju autohtonog kulturnog bogatstva kontrolirano osvježava implementacijom novih modela, teškom cirkulacijom u završnim pokretima slobodnih perspektiva.

U razumnoj izmjeni izrezanih oblika čovjek se nameće kao središnji motiv vizualne percepcije; pojednostavljen u sporoj reakciji i ukorijenjen ostatcima plemenske kulture i starog balkanskog folklora. Kartonizirani stil centralizira temu maski tužnih lica i gotovo defenzivne pokrete ruku u iščekivanju pravog pokretača. Sinkronizacija kemije utječe na kontakt do sljedeće početne točke gdje nastaju poveznice duhovnih kanala; vjerovanje da je čovjek više od onoga što može spoznati o sebi. Predstavljeni printevi i animacija podsjetnik su na objekt moralnog imperativa koji proizlazi iz duboke empatije.

O umjetnici Ani Naletilić:

Rođena je 23. 4. 1994. Gimnaziju fra Dominika Mandića završila je 2013., te iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Diplomirala je 2018. godine u klasi profesora Igora Dragičevića i stekla zvanje magistra grafike i profesora likovne kulture. Godine 2018. pobijedila je s idejnim rješenjem u projektu Stvarnog poslovnog slučaja u suradnji s Općinom Široki Brijeg i Akademijom likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Do sada je imala dvije samostalne izložbe i sudjelovala je na više skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi u Širokom Brijegu./HMS/

Najnovije