POSAVINA: Poziv poljoprivrednicima da dostave dokumentaciju za federalne poticaje

Objavom federalnog Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2019. godinu, u iznosu od 68.700.000,00 KM, djelatnici Sektora poljoprivrede pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP pristupaju ubrzanim aktivnostima u njegovoj implementaciji.

Poljoprivredni proizvođači koji su započeli proizvodnju u 2018. godini (prije ili poslije 01.10.2018. godine), a završili je prije objave ovog Programa, kompletnu dokumentaciju dostavljaju nadležnom županijskom ministarstvu najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog programa.

Navedeni rokovi odnose se na biljnu proizvodnju -uljarice (uljana repica, suncokret i soja), duhan i proizvodnja sjemena te na životinjsku odn. animalnu proizvodnju – proizvodnja svježeg kravljeg mlijeka, goveđeg mesa – tov junadi, svinjskog mesa – tov svinja i peradarska proizvodnja (uzgoj 18-to tjednih pilenki).

Imajući u vidu propisane rokove, iz županijskog ministarstva pozvali su poljoprivredne proizvođače na koje se odnose navedene proizvodnje da u što kraćem roku kompletiraju potrebnu dokumentaciju i dostave u ovo ministarstvo kako bi njihovi djelatnici mogli obraditi materijale i proslijediti u daljnju proceduru u Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 031 714 364./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRUGI PIŠU

Kako su Novalić, Solak i Hodžić dogovarali nabavu respiratora, tko je i zašto deinstalirao Viber aplikacije?

Tužilaštvo BiH uveliko nastavlja istragu u aferi "Respiratori" bez obzira na odluku Suda da ne prihvati prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima, premijeru FBiH Fadilu...