POSAVINA Blagdan Svih svetih u Garevcu

Na svetkovinu Svih svetih u Garevcu na groblju je misu u 11 h predvodio umirovljeni sarajevski pomoćni biskup, msgn. Pero Sudar uz koncelebraciju župnika, vlč. Ante Stjepanovića i vlč. Marija Ćosića.

Na misi je bilo petstotinjak Garevljana od kojih su mnogi stigli iz inozemstva sudjelovati na sv. misi u svome selu i pomoliti se za svoje pokojne.

Iako je bilo oblačno i tmurno, vladala je neka vrlo pozitivna duhovna atmosfera kojoj je sigurno doprinio i sam biskup svojim dolaskom i nadahnutom propovijedi. Župnik je na kraju mise zahvalio biskupu, ali i Garevljanima koji nisu zaboravili grbove svojih predaka.

Također je župnik prije mise molio opijela na groblju, a poslije podne je izmolio opijelo s vjernicima u Bajama, u šumi, na mjestu gdje su 1945. mučki ubijeni mnogi nevini domobrani iz Garevca i okolnih sela samo zato što su se našli na “krivoj” strani. Međutim, oni koji su na Božjoj strani, uvijek su na pravoj strani./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP Mostar

Dan materinskog jezika i 100. obljetnica rođenja fra Blage Brkića obilježeni prigodnom markom

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodnu poštansku marku kojom je obilježen Međunarodni dan materinskog jezika i 100. obljetnica rođenja fra Blage Brkića, prvog hercegovačkog franjevca...