Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Porsche povećao svoj udio u tvrtki Rimac Automobili

Iz njemačkog proizvođača je stiglo službeno priopćenje kako je Porsche povećao svoj udio u hrvatskoj automobilsko-tehnološkoj tvrtki Rimac Automobili s ranijih 10, na sadašnjih 15,5%, piše AUTOnet.

Iz Stuttgarta kažu kako: “Porsche podržava Rimca i njegov pozitivni razvoj već godinu dana. Brzo smo shvatili da Porsche i Rimac mogu mnogo naučiti jedan od drugog. Vjerujemo u ono što Mate Rimac i njegova tvrtka mogu ponuditi, zbog čega smo sad povećali svoj udio i namjeravamo intenzivirati našu suradnju u području baterijske tehnologije.”

Podsjetimo, Porsche je u partnerstvo s Rimac Automobilima ušao u sklopu svog nastojanja za ubrzanjem razvoja električnih pogonskih sklopova. Hrvatska tvrtka, objašnjavaju iz Porschea, razvija i proizvodi komponente za elektromobilnost i sportske super-automobile na električni pogon pa je idealan partner u tom nastojanju.

“Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos”, rekao je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.

“Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju ‘win-win’ za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela”, dodao je Rimac.

Rimac Automobili se ubrzano šire i danas zapošljavaju oko 550 ljudi. Tvrtka se fokusira na baterijsku tehnologiju, električne pogone i razvijanje digitalnih sučelja (HMI), kao i električnih bicikala, kojima se bavi sestrinska tvrtka Greyp Bikes./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte