POREZNA UPRAVA FBiH: Platite porez do kraja godine, kazne su do 100.000 KM

Porezna uprava FBiH apelirala je na sve sve porezne obveznike da izmire obaveze do kraja godine i tako izbjegnu visoke kazne. Porezna uprava Federacije BiH poziva da svi 31. prosinca podnesu porezne prijave i plate porezne obveze, u skladu sa zakonom.

Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to:

– za neplaćanje poreza na dobit do 100.000,00 KM,

– za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000,00 KM,

– za neplaćanje doprinosa do 5.000,00 KM, kao ni riziku

– plaćanja kamate po stopi od 0,04% dnevno, odnosno na godišnjem razinu 14,6 posto.

U priopćenju za javnost podsjećaju da su obveznici dužni dragovoljno prijavljivati i plaćati svoje obveze.

– Dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima, te plaćanjem poreznih obaveza u skladu s važećim propisima vi izvršavate svoju zakonsku dužnost. Porezna uprava želi djelovati preventivno, a ne represivno. Sankcioniranje i kažnjavanje poreznih obveznika nije cilj Porezne uprave Federacije BiH. Cilj Porezne uprave Federacije BiH je da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i da za svaku uslugu izda račun.

Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obveze izvršavate blagovremeno, odnosno da poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima. Plaćanjem poreznih obveza dobivate i zadovoljnog radnika koji može ostvariti svoja prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate. Porezna uprava Federacije BiH želi biti partner poreznim obveznicima i zahvaljuje se svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obveze, te poziva i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine, stoji u priopćenju Porezne uprave FBiH./HMS/

Najnovije

PREDSJEDNIK VLADE RH

PLENKOVIĆ: Mislim da je na proljeće situacija bila mnogo ozbiljnija

Hrvatski premijer Andrej Plenković tijekom svog godišnjeg odmora obišao je Trsat, gdje je obilježava blagdan Velike Gospe. Kazao je kako smatra da možemo biti vrlo...