Popunjeno parlamentarno Povjerenstvo za izbor i imenovanje, stvoreni uvjeti za izbor Marina Vukoje za sudca Ustavnog suda BiH

Sjednica Povjerenstva za izbor i imenovanja Zastupničkog doma Federalnog parlamenta održana je kasno večeras u Sarajevu u stanci osmog redovitog zasjedanja aktuelnog saziva ovog doma.

Predlažući izmjenu i dopunu dosadašnje odluke o imenovanju parlamentarnih radnih tijela, Povjerenstvo je ujedno predložilo rukovodstvo i neke od nedostajućih njenih članova, a sve to po isteku stanke potvrdio većinom glasova i Zastupnički dom.

Ubrzo potom ova dugotrajna sjednica Doma je završena i naredna najavljena za srijedu.

Navedenom odlukom stekli su se uvjeti, prema mišljenju njenih predlagača, da Povjerenstvo za izbor i imenovanja predlaže kadrove na određene važne pozicije u Federaciji.

Ovime su se stvorili uvjeti da se, nakon višemjesečnih blokada i opstrukcija, kroz nedolazak na sjednice Povjerenstva za izbor i imenovanja oporbenih zastupnika, održi sjednica ovog Povjerenstva, koje bi prema očekivanjima trebalo predložiti, a Zastupnički dom Federalnog parlamenta izabrati Marina Vukoju za sudca Ustavnog suda BiH. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img