Hrvatski Medijski Servis

POPLAVE HARAJU Izvanredno stanje u Tesliću, vodostaj rijeke Bosne za dva sata narastao čak 126 centimetara

Zbog padalina koje su se intenzivirale u poslijepodnevnim satima u Tesliću je proglašena izvanredna situacija, a cestovna komunikacija prema Doboju i prema Tesliću je prekinuta.

Također, na području Bosanskog Novog izlile su se Una, Sana, Japra i Vojskova te poplavile nekoliko domaćinstava.

Načelnik općine Teslić Milan Miličević rekao je Srni da su, zbog bujičnih voda, naglo porasli vodostaji na području ove općine, te da je najkritičnija situacija u naseljima Gaj i Stjenjak gdje je voda ugrozila domaćinstva.

Promet na magistralnoj cesti Banja Luka-Doboj, u mjestu Vrela, potpuno je obustavljen zbog izlijevanja rijeke Usore na kolovoz, priopćeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Također, promet je potpuno obustavljen i na dionici regionalne ceste Tedin Han-Teslić, u mjestu Kamenica, zbog odrona.

Kada su u pitanju vodostaji rijeka, treba naglasiti da je vodostaj rijeke Bosne za svega dva sata narastao čak 126 centimetara. Tako je prema mjerenju hidrometeorološkog zavoda RS u 19 sati vodostaj rijeke Bosne u Doboju iznosio 82,5 centimetra, dok je u 21 sat iznosio čak 208,6 centimetara.

Podsjećamo, najviši vodostaj rijeke Bosne izmjeren je 15. svibnja 2014. godine i iznosio je 721 centimetar./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte