POLICIJA UTVRDILA: Ukrajinca je u Slavonskom Brodu ubio Ukrajinac

Hrvatska policija je dovršila kriminalističko istraživanje zbog ubojstva 47-godišnjeg državljanina Ukrajine u Slavonskom Brodu. Nakon što je 23. travnja u kući u Brodu pronađeno tijelo 47-godišnjaka, privedeno je više osoba. Policija je priopćila da je većina njih puštena na slobodu.

Za ubojstvo je osumnjičen 22-godišnji ukrajinski državljanin.

Preostale tri osobe, također strani državljani, ne dovode se u vezu s počinjenjem kaznenog djela te su puštene na slobodu, priopćila je policija.

Policijski službenici su 22-godišnjaka sinoć u 21 sat uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

RTL je ranije javio da su svi privedeni ukrajinski državljani. Riječ je o građevinskim radnicima koji su nedavno stigli u Hrvatsku. Došli su početkom godine, a nakon početka rata bili su i u Poljskoj. Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije.

“Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno se slavio rođendan od tog pokojnika, tako da što se dalje događalo ne znam”, rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img