SPLIT

Policija uhitila članove narkobande

Ukupno sedam osoba uhićeno je jučer u velikoj akciji policije i Uskoka na području Splita zbog sumnje da su počinili tri vrste kaznenih djela: krvni delikt tj. planiranje ubojstva, općeopasna radnja tj. podmetanje požara pod dva lokala i zlouporaba opojnih droga tj. šverc opijata u Hrvatsku.

Za sva navedena kaznena djela se navodi da su ih počinili članovi zločinačke udruge, na čijem je čelu 31-godišnji Dean Majstorović zvani Điđi, poznat po tome što je preživio dva atentata.

Policija je objavila snimku uhićenja.

Trenutno su u tijeku ispitivanja svih sedam privedenih pred zamjenicom ravnatelja Uskoka Natalijom Petković. Kako se Majstorović žalio na gubitak pamćenja, pozvana je stalna sudska vještakinja psihijatrica koja je razgovarala s njim prije ispitivanja. Utvrdila je da je raspravno sposoban te se nakon toga suočio s tužiteljicom, a sve je snimljeno kamerom, javlja Slobodna Dalmacija.

Točne uloge pojedinih članova, pa i Luke Buzdovačića (35) zvanog Sken i Ivana Šunjića (30), detaljno su navedene u rješenju o otvaranju istrage, a u svakom pojedinom nedjelu Majstorović je naveden kao organizator te u nekima i kao počinitelj. U rješenju o otvaranju istrage stoji kako se Majstorović organizirao s namjerom da ubiju T. M. (32) iz Splita, koji je od njega potraživao 270.000 eura na ime duga nastalog u sporu zbog prodaje droge.

Ostali koji su uhićeni su: Luka Buzdovačić (35) zvani Sken, Jerko Malvasija (34) zvani Jere, Ivan Šunjić (30), Hrvoje Miljak (32) zvani Castro, Dino Stojanović (38), svi iz Splita.

Dilanje droge iz Južne Amerike, planiranje ubojstva, podmetanje požara…

Prema istražiteljima, Majstorović je određivao što koji član udruge treba napraviti tijekom izviđanja lokacija pogodnih za atentat.

Osim toga je sudjelovao u izazivanju požara na ugostiteljskim objektima u Splitu 7. listopada prošle godine na Žnjanu i u Zvonimirovoj ulici, stoji u prijavi. Učinio je to zbog netrpeljivosti i osvete prema T. M.-u, čiji rođak je vlasnik navedenih kafića.

Majstorović se sumnjiči da je dogovarao dovoz heroina, kokaina i marihuane iz Južne Amerike, Nizozemske i Belgije brodovima i zrakoplovima, zbog čega je i odlazio u te zemlje.

Tko je bio meta atentata?

Meta atentata bio je T. M. iz Splita, koji živi u Njemačkoj, gdje je Majstorović znao često odlaziti. Pravosuđu je T. M. poznat kao jedan od četvorice optuženih nakon javno objavljene snimke “kliški pir” na kojoj su uzvanici na svadbi u prosincu 2015. godine pucali iz kalašnjikova i pištolja, javlja Slobodna Dalmacija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije