NAKON VIŠE OD MJESEC DANA

Policija saslušava organizatore prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga u Sarajevu zbog mogućeg širenja zaraze koronavirusom

Sead Đulić, predsjednik SUBNOR-a BiH, danas će biti saslušan u Policijskoj upravi Mostar zbog organizacije prosvjeda 16. svibnja u Sarajevu.

Ovih dana policija je saslušala i druge organizatore prosvjeda zbog mise koja je tog dana služena u Katedrali srca Isusova u Sarajevu za nevine žrtve Bleiburga i križnih puteva.

Kako je za Klix.ba kazao Sead Đulić on će se po pozivu nadležnih institucija mora pojaviti u 10 sati u Policijskoj upravi Mostar zbog prosvjeda “Saveza udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata” (SABNOR) koji je u Sarajevu privukao nekoliko tisuća građana, a koji su možda uzrok povećanja novooboljelih.

“Prije mene u Sarajevu saslušani su i drugi, ne znam tko je policiji naložio istragu i saslušanja, ali je sigurno da se taj događaj bespotrebno politizira. Ako nekom smetaju antifašisti onda znamo u kakvoj državi živimo”, kazao je Đulić navodeći da se organizatore tereti da su kršili javni red i mir te epidemiološke mjere.

On kaže i kako posljednja događanja u Skupštini Županije Sarajevo i Federalnom parlamentu sugeriraju da ovakvo događanja i policijska saslušavanja “antifašista” ne čude.

Podsjećamo, za vrijeme mise u Katedrali u Sarajevu su se okupili tzv. antifašisti koji su, među ostalim, plesali kozaračko kolo držeći se za ruke i uzvikujući komunističke parole. Unatoč epidemiološkim mjerama koje su tada bile na snazi nitko od nadležnih nije problematizirao ovo pitanje sve dok Sarajevo nije postalo novo žarište zaraze koronavirusom./HMS/

Najnovije

NUKLEARNI FIZIČAR O RATU

TADIĆ: Ne zaboravite što Ukrajina ima potpisano s Kinom

Nuklearni fizičar i bivši saborski zastupnik, Tonči Tadić, gostovao je u emisiji Newsnight na zagrebačkoj N1 televiziji gdje je komentirao posjet kineskog predsjednika Xi...