Sve vijesti

BANJA LUKA

Policija RS još traga za pedofilom Ivicom Miškovićem koji je jučer pobjegao iz zgrade Suda

Policija još traga za osobom koja je jučer pobjegla iz zgrade Osnovnog suda u Banjoj Luci, nekoliko minuta nakon što je osuđen za silovanje djeteta. Na kamerama s obližnjih zgrada vidi se netom osuđeni Ivica Mišković kako bježi, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Miškoviću je osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube 9-godišnje djevojčice, inače kćerke njegovog pastorka. Dok je čekao rješenje o sudskoj odluci, napao je pripadnicu sudske policije koja ga je čuvala i iskočio kroz prozor suda.

„Mi smo već preduzeli istragu da se provede unutarnji postupak kada su u pitnaju radnici na osiguranju te osobe. Prema prvim informacijama, cijenimo da je bilo odgovornosti naših djelatnika. Unutarnja istraga će biti okončana ako ne danas, onda tijekom sutrašnjeg dana“, kazao je Željko Dragojević, direktor Sudske policije Republike Srpske.

Za odbjeglim Miškovićem uključio se i MUP RS. O dosadašnjoj istrazi ministar Siniša Karan (SNSD) kratko odgovara: “Faza prije njegovog bijega bila je faza sudske policije. Onog časa kada je pobjegao kroz prozor, uključili som se i mi s aspekta naše potražne djelatnosti. Tražimo ga i mi ja se nadam da će to uskoro biti riješeno. Javnost će biti obaviještena”.

Seksualno zlostavljanje devetogodišnje djevojčice prijavljeno je 2021. godine, a optužnica protiv Miškovića je potvrđena prošle godine. Dugo vremena je bio u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica na osnovu koje je uhićen u Njemačkoj i izručen entitetskom pravosuđu.

Nakon što je pobjegao iz zgrade Osnovnog suda u Banja luci, krenuo je trkom kroz Aleju Svetog Save i ušao u jednu od sporednih ulica, gdje su ga snimile nadzorne kamere, nakon čega mu se gubi svaki trag, navodi FTV. Inače, riječ je o osobi koja je već jednom bila prijavljena za krivično djelo silovanja maloljetne osobe. I to je učinio samo 20-ak dana prije nego što je izvršio silovanje djevojčice zbog koje je jučer osuđen./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...