PALE

Policija pronašla Audi za koji se sumnja se da je korišten u razbojništvu

Jaka eksplozija probudila je danas mještane paljanske Ulice Nikole Tesle, gdje su maskirani pljačkaši u kasnu noć raznijeli bankomat Nove banke pa s ukradenim novcem, automobilom pobjegli prema Kantonu Sarajevo.

Policija je danas tragala za njima, a kako saznajemo, snimio ih je i video-nadzor kada su eksplozijom raznijeli bakomat i pobjegli.

Policija je tijekom istrage pronašla Audi za koji se sumnja da su ga koristili pljačkaši.

Vozilo je pronađeno u blizini međuentitetske linije Republike Srpske i FBiH.

Kako je priopćila Policijska uprava Istočno Sarajevo, policija intenzivno traga za počiniteljima koji su osumnjičeni za kazneno djelo teške krađe. Također ih terete i za izazivanje opće opasnosti.

‘Maskirane osobe izazvale su eksploziju na bankomatu postavljenom na poslovnicu banke te iz istog odnijeli za sada neutvrđen iznos novca, a zatim se putničkim automobilom udaljili u pravcu Kantona Sarajevo, nakon čega je obaviješten i MUP Kantona Sarajevo’, naveli su iz PU Istočno Sarajevo, čiji su pripadnici jučer vršili očevid na licu mjesta.

Iz Nove banke nisu precizirali koliko novca je ukradeno sa bankomata, a nije utvrđeno ni kolika je šteta prouzrokovana eksplozijom.

‘Podržavamo rad nadležnih organa, koji su pravovremeno i veoma profesionalno reagirali, te u cilju zaštite istrage trenutno javnost ne možemo informirati o detaljima događaja. Poduzeti ćemo sve što je potrebno kako bi se klijentima što prije omogućila ponovna upotreba bankomata i nesmetano korištenje naših usluga u Poslovnici u Palama. Nova banka posvećuje posebnu pažnju zaštiti imovine, uključujući i zaštitu bankomata, čime su posljedice ovog štetnog događaja značajno manje’, rekli su za ‘Nezavisne’ iz ove banke.

Neslužbeno saznajemo da je policija izuzela video-snimke sa nekoliko kamera na putu od Pala prema Sarajevu, gdje se pretpostavlja da su pljačkaši pobjegli./Nezavisne/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SKB MOSTAR

U Covid bolnici preminulo dvoje pacijenata, veliki broj novooboljelih u Mostaru

U COVID-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ranim jutarnjim satima preminula su dva pacijenta: 68-godišnji muškarac iz Konjica i 70-godišnja žena iz Širokog...