POLICIJA NA NOGAMA, ŠKOLI STIGLA JEZIVA PORUKA: “Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi”

Nakon što je na društvenoj mreži objavljen status “Danas ću pucati po svojoj školi”, policija Unsko-sanske županije je “na nogama”.

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić, u tijeku su provjere.

“Imamo informaciju da je prijeteća poruka objavljena putem društvene mreže Instagram. Trenutno je to u procesu istraživanja, istražuje se osoba koja je postavila tu objavu kao i navodi”, rekao je Šiljdedić za N1.

U istrazi sudjeluje i Federalna uprava policije.

“Stigla je prijetnja. Policija je na terenu i obavlja operativne radnje iz svoje nadležnosti”, kratko su kazali za N1.

Prijeteća poruka stigla je i na adresu OŠ “Ćamil Sijarić” u sarajevskom naselju Dobrinji. Esada Šahinagić, direktorica škole kazala je da su svi učenici blagovremeno evakuirani i da su svi dobro.

– Postupilo se u skladu s protokolom, učenici su odmah evakuirani, zajedno s osobljem, Učitelji su ostali uz učenike nižih razreda iz van školskog dvorišta, čekaju da ih roditelji preuzmu i odvedu kući. Nastava u drugoj smjeni će se izvoditi online – kazala je Šahinagić za “Avaz”.

Poruka je vrlo kratka.

-Kaže da je “postavio eksploziv i da čuje glasove u glavi”, nešto u tom smislu. Mi smo na spomen eksploziva odmah i reagirali i uradili sve kako sam i navela – kazala je direktorica Šahinagić za portal “Avaza”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img