DANIMA PLANIRALA KRVAVI PIR

Policajka tetki dala 12.000 eura da sahrani obitelj koju je odlučila ubiti

U satima između ubojstva svoje četvoročlane obitelji i samoubojstva, policajka Valdete Blaca iz Gnjilana navodno je spriječila tetku i njenog sina da uđu u kuću i zateknu tijela roditelja i braće koje je ubila. Kako bi ih odgovorila od ulaska u kuću, rekla je da su zauzeti, a da ona žuri.

Ovo su nove informacije koje su albanski mediji objavili o masakru koji se prije dva dana dogodio u obiteljskoj kući Blaca u gnjilanskom naselju Bujanina, kada je policajka Valdeta Blaca iz službenog pištolja usmrtila dvojicu rođene braće i roditelje, piše Blic.

Navodno, sukob u obitelji izazvan je pritiskom koji je obitelj vršila na Valdete, tjerajući je da se uda.

Pored toga, mediji su izvjestili da su stručnjaci prethodno utvrdili da policajka ima psihičkih problema i da joj treba oduzeti oružje.

Dva dana nakon ubojstva i samoubojstva, pojavili su se navodi da je Valdete sa po dva hica iz pištolja ubila braću Blerima (33) i Fisnika (34), od kojih je jedan spavao, a onda i roditelje majku Hanife (66) i oca Zećira (70). Nekoliko sati bila je sama sa njihovim tijelima u kući, a onda je na vrata zakucala njena tetka.

Valdete ju je, plašeći se da će vidjeti tijela svojih bližnjih, otjerala rekavši da su ukućani zauzeti, a da ona žuri. Zatvorila je vrata, a tetka i njen sin krenuli su da se udaljavaju i onda su čuli pucanj. To je bio trenutak kada je Valdete presudila sebi hicem iz pištolja. Odmah su pozvali policiju koja je zatekla užasan prizor.

Portal “Reporteri” naveo je da je policajka duže vrijeme planirala zločin i da je prethodnog dana pitala tetku koliko košta sahrana i navodno joj dala 12.000 eura, ne govoreći joj zbog čega. Ispostavilo se, navodno, da je taj novac bio namijenjen za sahranjivanje cijele obitelji .

Čistka u policijskoj postaji

Nakon što je objavljeno da će policajka biti premještena na drugo radno mjesto zbog psihičkih problema koje je imala, četiri osobe iz Policijske postaje Gnjilane su suspendirane.

Razrješen je, prema pisanju “Gazete Ekspres”, zapovjednik kosovske policije iz gnjilanske regije Alban Ramuši, njegov zamjenik Naser Rahmani, šef opreacija Negovan Mihajlović i Ćavit Azizi iz civilnog stožera.

U medijima na albanskom pojavila je i informacija da je policajki bilo oduzeto oružje ali da ga je ona krišom uzela u utorak i otišla kući kako bi počinila zločin.

Podsjećanja radi, susjedi su u utorak ispričale i drugi mogući scenario ubistva, prema kome je policajka došla s posla i zatekla brata Blerima kako puca na članove obitelji. Kako bi ga spriječila, ona ga je ubila, a zatim je presudila i sebi.

Međutim, pojedini dužnosnici demantirali su ove navode tvrdeći da je na licu mjesta pronađeno samo jedno oružje, njen službeni pištolj, da su svi članovi obitelji ubijeni sa po najmanje dva hica i da je pištolj pronađen u njenoj ruci./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SŽ IZMJENIO ODLUKU

Omogućena zasjedanja parlamenata BiH i FBiH

Stožer civilne zaštite Županije Sarajevo donio je sinoć Naredbu kojom se iz točke 1. Naredbe od 29. ožujka ove godine, kojom je uvedena zabrana...