ZAMJENIK ŠEFA UKRAJINSKIH OBAVJEŠTAJACA:

Pokušavamo ubiti Putina i Prigožina!

Drugi čovjek u zapovjedništvu ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da kijevski špijuni aktivno pokušavaju ubiti Vladimira Putina te da je ruski predsjednik toga itekako svjestan.

Vadim Skibitski, zamjenik šefa ukrajinskih vojnih obavještajaca, priznao je to u intervjuu za njemački Welt.

“Putin vidi da smo mu sve bliže i bliže, ali se također boji da će ga ubiti vlastiti narod. Mnogi ljudi u Rusiji još uvijek podržavaju ovu ‘specijalnu operaciju’, ali zahvaljujući društvenim mrežama i telefonskim provjerama, znamo da su Rusi uplašeni jer je puno njihovih sunarodnjaka poginulo”, rekao je Skibitski za Welt.

“Pokušavamo ubiti i Prigožina”

Skibitski tvrdi da ukrajinski špijuni pokušavaju ubiti i vlasnika grupe Wagner Jevgenija Prigožina, čiji su plaćenici optuženi za jezive ratne zločine protiv ukrajinskih trupa.

“Naš prioritet je eliminirati zapovjednika jedinice koji naređuje svojim ljudima da napadnu. Pokušavamo ubiti Prigožina. Putin je na vrhu ukrajinske liste za odstrel. On je broj jedan jer koordinira i odlučuje što će se dogoditi. Na kraju će svatko odgovarati za svoje postupke, poput ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua. Planirao je napad na Ukrajinu…”, rekao je.

Upitan hoće li se propagandisti, oligarsi i civili također smatrati valjanim metama, Skibitski je odgovorio:

“Mi smo u ratu i to su naši neprijatelji. Ako važna osoba proizvodi i financira oružje za Rusiju, onda bi eliminacija te osobe spasila živote mnogih civila… Prema međunarodnim konvencijama, to je legitiman cilj.”./HMS/

Najnovije

PREDVODIO MISNO SLAVLJE

Nadbiskup Vukšić posjetio župu Janjevo na Kosovu

Predsjednik Biskupske konferencije (BK) BiH mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u utorak je posjetio župu sv....