NAKON AFERE

Pokretnu bolnicu koju su demontirali u RS-u prodali Turskoj za dvostruko više novca

Pokretna bolnica koja je bila nabavljena za Republiku Srpsku, a potom vraćena, zbog odugovlačenja s procedurama u Agenciji za lijekove BiH, prodata je u Tursku, za duplo više novca.

Vlasnik TR Bratunac i firme Balkan Global Slaven Ristić potvrdio je za RTRS da je bolnicu prodao za 4,8 milijuna eura.

Podsjetimo, Javno tužiteljstvo RS-a formiralo je predmet u vezi s nabavom pokretne bolnice, a koju je proveo Institut za javno zdravstvo RS-a.

Pokretna bolnica koju je Republika Srpska platila 4,3 milijuna maraka uklonjena je iz Zalužana kod Banje Luke.

Pokretna bolnica predmet je istrage, a policija Republike Srpske iz više institucija izuzela je dokumentaciju u vezi s nabavom. U Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedjeljak je čak došlo do incidenta, umalo i tučnjave između zastupnika.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ga je Ristić obavijestio da je mobilna bolnica, koju je Vlada Srpske trebala nabaviti po cijeni od 4,3 milijuna maraka, prodana za oko pet milijuna eura Turskoj.

On je dodao da misli da je bolnica i tada bila potrebna, a da ne isključuje mogućnost da će biti potrebna i u budućnosti.

“Nismo se trebali osvrtati na neke paradere koji idu tamo, slikaju se, kao nešto govore kao da živimo u idealnim uvjetima. Kao da je netko namjerno htio nekog prevariti. Nije nitko htio prevariti. Kako sada Turskoj valja po duplo većoj cijeni nego što smo mi platili. Čovjek je htio nama učiniti, a na kraju od njega napravili lošeg momka, što, naravno, treba odbaciti”, istaknuo je Dodik./HMS/

Najnovije

EUROSTAT

Europska industrijska proizvodnja oporavlja se od koronamjera

Europska industrijska proizvodnja ponovo je snažno porasla u lipnju, koji je označio početak oporavka i u Hrvatskoj zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, pokazalo...