GO HDZ BiH MOSTAR

Pokreće se inicijativa za zaštitu Bunskih kanala

-Dana 23. rujna 2021. godine u Domu kulture Buna održan je sastanak Temeljnog ogranka Buna i pododbora HDZ BiH GP Jug na temu pokretanja inicijative kojom bi se Bunski kanali, odnosno područje uz rijeke Bunu i Bunicu, zaštitili u skladu s njihovim primarnim ciljevima upravljanja, objavljeno je na stranici Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.

Pišu da je područje Bunskih kanala 70-ih godina prošlog stoljeća proglašeno zaštićenim dijelom prirode u Zavodu za zaštitu Spomenika Prirode FBiH.

-Potrebni su dodatni napori i aktivnosti kako bi se kroz legalne procedure postigla formalna zaštita u interesu žitelja ovog područja i uz to otvorila mogućnost razvoja održivog turizma, jer ova lokacija je sve posjećenija te se u skladu sa zakonom i treba očuvati. Za nas i za generacije koje dolaze, priopćeno je.

Najavljeno je da će zaključke sa sastanka u formi inicijative na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara uputiti Klub vijećnika HDZ BiH GV Mostar.

-Ne smijemo dozvoliti da područje koje je, prema studijama, stvarano milijun godina i bogato s više od 20 endemskih vrsta, uništimo svojom nebrigom i nezainteresiranošću. Jer priroda ne treba nas, a mi prirodu itekako trebamo, priopćeno je.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ISPUNIO OBEĆANJE

Dodik doveo harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u svoj kabinet u zgradu Predsjedništva BiH u Sarajevu doveo harmonikaša, kako je ranije i najavio. U...