POGLEDAJTE NAJVEĆU ZASTAVU IKAD RAZVIJENU NA HRVATSKIM TRAVNJACIMA Sjajna atmosfera u Gradskom vrtu: Više od 18 tisuća navijača pozdravilo Vatrene

Znamo da je Svjetsko prvenstvo pred vratima, da se o Mundijalu i Vatrenima s nadama razgovara na fakultetima, u školama, u šoping-centrima, dakako, i kafićima, ali tko bi očekivao ovakvu scenu: u četvrtak prijepodne, dan uoči utakmice sa Senegalom, nešto prije 11 sati sjedimo na terasi restorana kraj dvorane i stadiona Gradski vrt.

U jednom času začuje se urlik žene. Plače, viče, maše rukama, ne zna što će sama sa sobom. Za koji tren dolazi dvoje ljudi do nje, tješe je, o čemu se radi?

Video: Nikola Lipovac

– Došla je kupiti ulaznicu za sina, obećala mu je, a kažu da ih više nema. I nema šanse da će ih biti. Slomilo ju je – objašnjavaju nam, prenosi jutarnji.hr.

Ma, ne bi smjelo čuditi, igra reprezentacija, zanimanje bi i trebalo biti veliko, stadion Gradski vrt je rasprodan…

– Nema – odgovor je isti. A onda, kad se sjetimo praznih sjedalica na Maksimiru na pojedinim utakmicama, ili određenih navijačkih skupina koje su pozivale da se bojkotira reprezentacija, gledajući tu gospođu, što drugo reći nego – to je iskren, emotivan svijet. Kojem Hrvatska i nogometni asovi nešto više znače.

Trenutak kasnije ukazao se, a tko drugi nego – Goran Đerek. Vjerojatno je u Osijeku zbog rukometne reprezentacije, koja ovdje igra u subotu, jer Šuker mu je spustio rampu na prilazu nogometašima, uz koje je godinama bio vječno prisutan, na raspolaganju igračima što god je im je zatrebalo. Počeo ju je tješiti.

– Gospođo, smirite se, ja ću vam nabaviti ulaznicu za sina!

I plač je stao. Kakva je sve čudesa Đerek izveo u životu, vjerojatno će zaista i doći do te ulaznice.

– Kako joj mogu tako hladno reći – nema. Treba biti čovjek – govorio nam je kasnije.

Po gradu se na prvu nije mogao steći dojam da vlada takvo zanimanje, ali Slavonci vole Hrvatsku i Vatrene. Na blagajnama i u internetskoj prodaji otišlo je 15,5 tisuća ulaznica, dok će na jugu biti smještene mlađe kategorije NK Osijeka; ukratko, očekuje se da će se na utakmici sa Senegalom naći preko 16 tisuća gledatelja.

Nekoliko trenutaka prije utakmice, prije nego li su igrači istrčali na travnjak preko čitavog igrališta rastvorena je najveća hrvatska zastava ikad viđena na hrvatskim travnjacima. Na tribinama u Gradskom vrtu atmosfera je bila sjajna od samog početka./HMS/

Najnovije

NOVI REKORD U HRVATSKOJ

Danas 2776 novozaraženih, 18 osoba umrlo

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2776 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije,...