Pogledajte najavni spot za ovogodišnju Stolačku tarču

Javna ustanova Radimlja i Općina Stolac 10. i 11.05. 2019., organiziraju peti srednjovjekovni sajam “Stolačka tarča“ na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Očekuje se da će prva manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini nadmašiti lanjsku, te privući veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Manifestacija će i ove godine imati međunarodni karakter. Očekuje se preko 15 viteških skupina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovačke, i po prvi put i skupine iz Rumunjske.

Program će trajati dva dana, petak i subotu popodne, a najavljen je i bogat program kako za mlađe, tako i za one zrelije. Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta grada, u petak, 10.05. u 16:00 sati označit će se početak manifestacije. Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30 sati. Nastup mađarskog ansambla Holloenek Hungarica očekuje nas u 17:10 h. U 17:30 h predstavit će se slovačka povijesna postrojba Ursus, dok u 17:50 h započinje predstava Red ružice grada. Od 18:00 h održat će se srednjovjekovna likovna radionica, radionica plesa za djecu, radionica streličarstva kao i radionica keramike. Vitezovi vranski predstavit će se od 19:00 h, dok će u 19:15 h Mušketiri i haramije demonstrirati rukovanje vatrenim oružjem. Dubrovački trombunjeri predstavit će pucanje iz vatrenog oružja u 19:30 h. Vrhunac programa u petak bit će uprizorenje Obrane hercegova grada od 20:00 h, nakon čega slijedi vatreni show i program DJ-a do kasno u noć.

U subotu u 17:00 h započinje program nastupom Holloenek Hungarice, te suđenje zatvorenicima, a u velikoj kuli bit će otvorena tamnica za posjetitelje. Za one koji su propustili u petak, na repertoaru će od 17:30 h nastupati Ursus, te predstava Red ružice grada, kao i Makovi lakrdijaši. Od 18:00 h počinje program za djecu srednjovjekovnom likovnom radionicom, radionicom plesa, streličarstva i keramike. Vitezovi vranski, Mušketiri i haramije kao i Dubrovački trombunjeri predstavit će se i u subotu, a od 20:00 h nastavlja se Bitka za Vidoški grad, Vatreni show u 21:00 h, te nastup DJ-a od 21:30 h.

Cilj ”Stolačke tarče” je oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca, kažu organizatori. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EVO ŠTO TO ZNAČI

Slovenija uvodi stroge mjere na granici, Hrvatska više nije na zelenoj listi

Slovenska vlada stavila je Hrvatsku zbog porasta dnevnog broja zaraza koronavirusom zadnjih dana na "žutu" listu epidemiološki manje sigurnih država, kazao je u Ljubljani...