Hrvatski Medijski Servis

Pogledajte kako Stranka demokratske akcije plaši građane BiH

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održat će se 7. listopada, a izborna kampanja već traje. Stranka demokratske akcije (SDA), najutjecajnija bošnjačka stranka, na prilično konzervativan način poziva glasače na biranje.

Kako piše Dnevni avaz, vrh stranke svjestan je da se SDA rascijepala na četiri dijela pa je građanima počeo slati agresivne poruke. Najnovija u nizu je fotografija dvojice mišićavih muškaraca odjevenih u majice s natpisom “SDA – KO NE GLASA DOLAZIMO NA KUĆNU ADRESU”.

Brojne političke prijetnje

Bosanskohercegovačku politiku posljednjih mjeseci tresu brojne prijetnje. Nakon bačenih eksplozivnih naprava na predsjednika Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine Mirsada Kukića, eksploziva pod automobilom predsjednika A-sda Rifeta Hozanovića i premlaćivanja poznatog publicista Nedžada Latića “jasno je da režim ima svoje ljude u policijskim strukturama koji zatvaraju oči pred ovakvim pojavama”, piše Avaz.

Ostaje vidjeti hoće li SDA na ovaj način uplašiti birače./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte