Hrvatski Medijski Servis

PODVALE MEDIJSKOG SARAJEVA URODILE PLODOM Ivan Del Vechio bit će smijenjen

Pokrenuta je procedura za opoziv hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, potvrđeno je za N1 u Vladi. Del Vechio će biti smijenjen zbog odlaska na Dan obilježavanja neustavnog ‘Dana Republike Srpske’, ali i zbog toga jer mu je istekao mandat. Četverogodišnji mandat Del Vechiu je istekao još prošle godine, ali ga Vlada nije htjela smijeniti jer je bila izborna godina u BiH, tvrdi N1.

Jutarnji je, pak, od jednog uglednog diplomata dobio neformalnu informaciju kako bi Del Vechio, uskoro mogao biti umirovljen. Istekao mu je veleposlanički mandat, star je 69 godina, a nakon spomenutog skandala njegova diplomatska karijera više nema perspektivu – tako da je umirovljenje vjerojatno najbezbolniji način rješavanja problema koji je izazvao odlaskom u Banju Luku i druženjem s Miloradom Dodikom.

Izgleda da će ovako okončati 20-godišnja diplomatska karijera, započeta 1998. kada je imenovan na dužnost vojnog izaslanika RH u Austriji i Švicarskoj, te vojnog savjetnika u Stalnoj misiji RH pri OESS-u u Beču. U svibnju 2003. postao je izvanredni i opunomoćeni veleposlanik u Državi Izrael, a zatim su slijedila imenovanja 2008. za veleposlanika u Poljskoj te 2013. u BiH. Del Vechio se pokušao opravdati da je bio na sastanku s predsjedavajućim Dodikom, ali nespretno je izabran datum za sastanak koji su prije dogovarali.

Podsjećamo, predstavnici službenog Zagreba olako su nasjeli na podvale propagandne mašinerije sarajevske političke javnosti o neustavnosti dana Republike Srpske, o čemu je HMS već pisao, jer su sporni dijelovi o “krsnoj slavi” Republike Srpske izbačeni iz Zakona o praznicima RS.

Također, mediji u RH nasjeli su na priču da su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio prisustvovali na posthumnom odlikovanju osuđenog ratnog zločinca Slavka Lisice u Palači predsjednika/ce RS što je obična podvala./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte